יום הזיכרון לוקח אותך לבית העלמין הצבאי, שם קבורים מי שלא שרדו. אתה הולך לשם פעם בשנה, אבל לאורך שאר הזמן, יש את ההתמודדות עם הטראומה, עם הזיכרונות, עם השאלות ועם רגשות האשם. איך שרדת את מה שאחר לא הצליח לשרוד? למה את/ה חי בעצם? באיזו זכות?
מי שמתמודד/ת עם פוסט טראומה ועם הלם קרב, כתוצאה משירות צבאי, סובל/ת בדרך כלל מפוסט טראומה בשל אחת מהסיבות הבאות:
רגשות אשם - למה נשארתי בחיים או איך לא נפצעתי והוא כן?
בושה - הם היו שם ואני נשארתי מאחור.
פחד - ההתמודדות עם רגעי האימה תחת אש, הפחד המוחשי מהמוות.
מה עשיתי? במה לקחתי חלק? (מתמודדים עם שירות בשטחים או במלחמה בשטח אזרחי)
פוסט טראומה בשל התמודדות ארוכה עם הכורח לקבל החלטות שבחלקן מביאות לפגיעה, לפציעתם ולמותם של אזרחים או חיילים.
כל אחת מהסיבות הללו מספיקה כדי לחוות ביעותי ליל, התקפי חרדה והתקפי זעם בלתי נשלטים. וכולן מביאות לקושי בתפקוד, בעיות בזוגיות ולא אחת מצריכות טיפול תרופתי במקביל לטיפול מוכוון טראומה.
אנחנו חיים במדינה קשה. חיים על החרב במלחמות ובמבצעים בלתי פוסקים, ובפעילות צבאית בתוך שטחים של אוכלוסיה אזרחית או צבאית עוינת. ההתמודדויות של אנשי הצבא שלנו שונות מההתמודדויות של אנשי צבא בצבאות אחרים, שיוצאים למלחמה וחוזרים הביתה. אצלנו הבית חי טרור יומיומי וההתמודדות עם האלימות והמלחמות אינה פוסקת לרגע.
מי שחי פוסט טראומה, רגיש ל"רעש" הזה הרבה יותר מהשאר. יש לו את הרעש הפנימי - הקולות, הצלילים, הריחות, הכאבים שהוא נושא מהמקום הכי מפחיד בעולם - הטראומה שלו.
בשנים האחרונות התחלנו לדבר על פוסט טראומה כתוצאה משירות צבאי, אבל אנחנו רק בתחילת השיח. עדיין רוב הנפגעים מעדיפים לנשוך שפתיים ולהתמודד לבד, ובלתי אפשרי להתמודד באמת עם פוסט טראומה לבד.
כדי לקחת שליטה על התסמינים, חייבים טיפול מוכוון טראומה, שבעזרתו ניתן קול ומילים למה שבלתי אפשרי לתחום במילים בלבד. נאפשר לגוף להרגיש את התחושות שהודחקו ובעיקר, נבנה לך מרחב בטוח להרגיש הכול וללמוד לווסת את הרגשות ואת עוצמתם.
יחד נתמודד עם הפחד, הגעגועים, הבושה, האשמה, הזעם, הכאב... יהיה מקום בטוח לכל הרגשות שיעלו.
אני מזמין אותך אליי לקבלת עזרה - טיפול מוכוון טראומה שיאפשר לך חיים.
אור מרוני, 052-5634826 https://www.ormaroni.net
מטפל טיפול מוכוון טראומה, מטפל NLP
מטפל קוגניטיבית - התנהגותית LI-CBT.
מאמן אישי מוסמך
Comments