בואו נדבר על הפוסט - פוסט הטראומה
- אור מרוני
- 26 במרץ
- זמן קריאה 3 דקות
לעמוד מתחת לבית ולא לדעת איפה את.ה... לשמוע את הצליל שמקפיא, שזורק בבת אחת למקום ההוא, המוכר. לנסות לנשום ואי אפשר, אי אפשר לשאוף מספיק אוויר כדי להתכנס בכאן ובעכשיו. לשבת בחברת אנשים ולא להבין מילה שנאמרת. לרצות לצאת מהבית, לרצות להתארגן, להתקלח, להתלבש... אבל התנועות נעשות איטיות, כבדות... והכול לוקח המון זמן, הרבה יותר ממש שאמור לקחת. להרגיש שלהצליח להוריד את הכלב פעם ביום זה תפקוד העל שלך עכשיו, כי יותר מזה אי אפשר... להרגיש כישלון כל הזמן. להרגיש אפס חסר אונים, פחדנ.ית, מי שלא מסוגל.ת להתמודד עם שום קושי נוסף. להתנתק מכולם. לא להצליח לתקשר. להיכנס להתקפי חרדה ומשם להתקפי זעם בלתי נשלטים. להרגיש דיכאון שכל הזמן מוריד ומוריד ומוריד... ואי אפשר כבר לעבור דקה מרוב שכואב. לנסות להסתיר את מה שלא ניתן להסתיר, את מה שלא נשלט ולברוח... כל הזמן לברוח מעצמך, ממי שמסביב, לא לדעת ממי לבקש עזרה, לפחד לבקש עזרה... לטבוע. | ![]() |
את.ה רגיל.ה להיות שם לבד. אני יודע, כי הייתי שם המון שנים.
טבעתי עד לאובדן העצמי בי, טבעתי אל הסיגריות, הסמים, הסקס המסוכן, חוסר התפקוד והאובדנות.
וכשהגעתי אל הקצה, אל האי אפשר עוד, משם יכולתי להתחיל להתרומם. כי מהכי נמוך - אפשר רק להתרומם - אין ברירה אחרת.
אם את.ה שם עכשיו, אני רוצה לספר לך שאפשר אחרת.
טראומה נובעת מחוויה עוצמתית וקשה, אשר משאירה את האדם בתחושה של חוסר שליטה, אובדן ביטחון ופחד קיומי. היא יכולה להיגרם מאירועים אישיים כמו תאונה, אלימות או אובדן, או מאירועים קולקטיביים כמו מלחמות, אסונות טבע או דיכוי ממושך. ברמה הפסיכולוגית, טראומה יכולה להוביל להפרעות חרדה, דיכאון, דיסוציאציה ותחושת חוסר אונים. ברמה הלאומית, טראומה יכולה ליצור נרטיב קורבני שמשפיע על דורות שלמים.
אך לצד הפגיעות שהיא יוצרת, טראומה יכולה לשמש גם כמקור לצמיחה אישית וחברתית. במקרים רבים, היא מהווה קרקע פורייה להתחדשות, להקמת תנועות חברתיות וליצירת משמעות חדשה לחיים. טראומה נתפסת לרוב ככוח משתק, כזה שמותיר את קורבנותיו עם צלקות רגשיות ונפשיות למשך שנים רבות. עם זאת, ההיסטוריה והפסיכולוגיה מוכיחות כי לטראומה יש גם כוח יוצא דופן לייצר תקווה, להניע אנשים וקהילות לשינוי וליצור חוסן נפשי וחברתי.
תקווה אינה רק משאלת לב אופטימית אלא מנגנון פסיכולוגי עמוק שמאפשר לאדם למצוא משמעות בחוויותיו ולגייס משאבים נפשיים להתמודדות. מחקרים בפסיכולוגיה חיובית מראים כי אנשים שחוו טראומה ובחרו להאמין ביכולת השיקום שלהם הצליחו לייצר שינוי משמעותי בחייהם.
אחד המנגנונים שמסייעים בכך הוא "צמיחה פוסט-טראומטית" – תהליך שבו אדם, לאחר שחווה טראומה, מוצא בתוכה הזדמנויות לשינוי ולצמיחה. צמיחה זו יכולה לבוא לידי ביטוי בפיתוח חוסן נפשי, יצירת קשרים עמוקים יותר עם אחרים, שינוי סדרי עדיפויות בחיים והתחזקות רוחנית.
אני מזמין אותך לעבור איתי תהליך של מעבר מהטראומה להחלמה ברמה האישית שיכלול:
הכרה בטראומה ועיבוד רגשי – השלב הראשון בהחלמה הוא ההכרה בכך שהטראומה התרחשה והשפיעה על האדם. זהו שלב לא פשוט, שכן רבים נוטים להדחיק את הכאב כדי להימנע מהתמודדות עמו. עם זאת, מחקרים מראים כי עיבוד רגשי של החוויות הקשות מסייע בשיקום. יצירת משמעות מחדש – מציאת משמעות בחוויות קשות היא שלב קריטי בתהליך הריפוי. עבור רבים, מדובר בהכוונה מחודשת של חייהם לכיוונים חדשים, כמו עזרה לזולת, חיזוק קשרים משפחתיים או מעורבות בקהילה. תמיכה חברתית וקהילתית – הקשרים החברתיים הם משאב חשוב בהתמודדות עם טראומה. אנשים שמקבלים תמיכה מהסביבה הקרובה, בין אם מדובר במשפחה, חברים או קבוצות תמיכה, מראים רמות גבוהות יותר של חוסן נפשי ושיקום. שימוש בכלים טיפוליים – לשם כך אשתמש בכל הכלים שרכשתי לאורך השנים ובראשם טיפול מוכוון טראומה. | ![]() |
נעבור יחד תהליך של שחרור עצמי מפוסט הטראומה אל חיים פרודוקטיביים, חופשיים מהאימה היומיומית, מהדיכאון, מהחרדות ומהתקפי הזעם.
זה אפשרי, אני ההוכחה לזה ולא רק אני, גם המטופלים.ות שעברו איתי תהליך עבודה על הטראומה שלהם.ן
אם זיהית את עצמך בכתוב פה, אני מזמין אותך לבחור בטיפול ולהתקשר אליי.
אני מטפל בקליניקה בכפר ורדים או בזום.
התקשר.י: 052-5634826
אני כאן בשבילך.
Comments