כמטפל קוגניטיבי - התנהגותי (LICBT) שעובד עם א/נשים בדיכאון, אני מעודד אותן/ם לעשות בכל יום דבר אחד טוב למען זולתם. הניסיון מוכיח שכשהן/ם חורגות/ים לרגע מההסתכלות פנימה ומביטות/ים החוצה - זה עושה טוב לסביבה, אבל לא פחות - זה עושה להן/ם ממש טוב.
המוטו שלי בחיים הוא שלא צריך סיבה כדי לעשות טוב, צריך סיבה ממש טובה כדי לעשות רע. ואם לא צריך סיבה - אז למה לחכות? עשו טוב.
א/נשים בדיכאון שואלים לא אחת: "מה הטעם בעולם הזה? הוא כל כך רע וקשה, החיים קשים, אנשים קשים זה לזה... אז בשביל מה להיות פה?
בטיפול בדיכאון אני תמיד מסביר להן/ם שקודם כל הן/ם צודקות/ים, העולם הזה קשה, החיים בו קשים, הרבה פעמים הן/ם ירגישו שאדם לאדם - זאב. אבל מה שיעשה את ההבדל הוא לא העולם, אלא נקודת ההתייחסות שלהן/ם אליו, והבחירה שלהן/ם לנתק את שרשרת האיכסה ולעשות משהו אחר, משהו משמעותי, משהו טוב.
יש לזה כמה סיבות:
העולם שלנו באמת לא קל לפעמים, לא רק לנו - גם לאחרים, ובעשיית טוב קטן, אנחנו יכולים להאיר את יומו של מישהו - אדם מבוגר, צעיר, ילד ואפילו לשפר את יומה של חיה שנמצאת שם בחוץ.
החיוך הזה שאנחנו מקבלות בתמורה, המבט שאומר: "תודה, בדיוק עכשיו הזדקקתי לחסד הקטן הזה", משחרר אנרגיה טובה ליקום שלנו.
התחושה הטובה שאנחנו מרגישים כשאנחנו עושים טוב, מעלה את רמת הדופמין והסרטונין אצלנו בגוף, ומפחיתה את תחושת הדיכאון.
היכולת להסתכל מסביב, לבדוק מה צריך, להוציא את הראש מהישבן האישי שלנו ולבדוק מי זקוק לנו - זו יכולת שמאפשרת לנו לראות לרגע את העולם ולא רק את מה שקורה בתוכנו, ולרגע אפשר לראות שהוא לא כזה גרוע העולם שלנו... יש בו גם המון יופי.
יש המון דרכים לעשות טוב: להניח מים בחוץ לחתולים; לרכוש כריך להומלס שבחוץ; להשאיר מעילים ושמיכות על הספסל ביום קר; לבדוק פעם ביום את השכנה המבוגרת שגרה לבד, לראות שהיא בסדר ועל הדרך לגרום לה להרגיש שאכפת ממנה; לאמץ בצרה; לדווח כשרואים מערכת יחסים פוגענית; לעבור את הכביש אל המדרכה השנייה, כשצועדים בלילה מאחורי אישה ולזכור שזה מלחיץ אותה; להרים טלפון לקרוב המשפחה שמזמן לא שוחחנו איתו, כדי לשאול מה נשמע...
כל כך הרבה דברים טובים ניתן לעשות והיופי בהם הוא - שכל כך קל לעשות אותם, הם משפיעים על אחרים לטובה והם עושים גם לנו נקי בלב.
אז למה את/ה מחכה? קדימה, זה הזמן לעשות משהו טוב.
אור מרוני, 052-5634826 https://www.ormaroni.net
מאסטר NLP
מטפל קוגניטיבי - התנהגותי LI-CBT.
מאמן אישי מוסמך - מומחה במערכות יחסים,
מטפל אקט בשילוב מיינדפולנס
#טוב #דיכאון #עשיית_טוב #משהו_קטן_וטוב #LICBT
Comments